Anmeldelse Pædagogik
0   312

Klasseledelse og fag

Klasseledelse og fag

Fakta


Titel
Klasseledelse og fag

ISBN
9788772815824

Pris
298 kroner

Sider
240 sider

Type
Bog

Forlag
Dafolo

"Klasseledelse og fag" lægger op til diskussion af undervisningens organisering, synet på eleven og ikke mindst lærerens rolle i den sammenhæng.

Artiklen fortsætter under banneret

Antologien tager afsæt i nogle almendidaktiske perspektiver på klasseledelse, hvorefter den fører over i en række fagdidaktiske overvejelser med fokus på eksempelvis danskfagets muligheder for blandt andet perspektivudveksling. Fælles for de mange forskellige tilgange til klasseledelse og dets implikationer er forfatternes brug af eksempler fra praksis. Denne tilgang gør antologien let tilgængelig, uden at den mister de mere generelle perspektiver og aspekter.

Begrebet klasseledelse bliver udvidet, så det ikke kun betegner mulighederne for adfærdsregulering eller disciplinering, men tillige rummer værdimæssige og intentionelle overvejelser. Særlig relevant er fremhævelsen af de relationelle forhold i klassen, ligesom der bliver sat fokus på centrale begreber som positionering, magt, autenticitet, sprog og dialog.

Selvom antologien til tider bliver lidt for metodisk, implicerer den samtidig mange perspektiver, som lægger op til både udfordring og udforskning for den enkelte lærer og lærerteamet. Særlig aktuelt er vel nok antologiens bidrag til debatten om inklusion: Klasseledelse fremhæves som lærerens kompetence til blandt andet at skabe en inkluderende klassekultur, hvilket mere specifikt implicerer forhold omkring elevforståelse, læreransvar og elevmedbestemmelse - aspekter, der bør inddrages i diskussionen om folkeskolens inklusionsmuligheder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ