Netværk for historie- og samfundsfagslærere. I samarbejde med Falihos, Foreningen af lærere i Historie & Samfundsfag

(6.087 følger) Se alle medlemmer

ERNÆRING OG SUNDHED er for ernæringsuddannede og lærere, der underviser i madkundskab, sundhed og ernæring. 

I samarbejde med Madkundskabslærerforeningen

(4.038 følger) Se alle medlemmer

Matematik-netværket er for alle, der interesserer sig for og underviser i matematik. Dækker alle klassetrin. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

(6.790 følger) Se alle medlemmer

Fagligt netværk om naturfagene i folkeskolen, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks Fysik- og Kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

(6.861 følger) Se alle medlemmer

Fagligt netværk om kristendoms- og religionsundervisning i folkeskolen. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

(3.898 følger) Se alle medlemmer

MUSIK-NETVÆRKET er for alle, der interesserer sig for og arbejder med musikundervisningen og kulturens samspil med skolen.

I samarbejde med Musiklærerforeningen.

(901 følger) Se alle medlemmer

Netværk for billedkunstlærere i folkeskolen. I samarbejde med Danmarks Billedkunstlærere.(4.349 følger) Se alle medlemmer

Det faglige netværk for danskundervisning er for alle, der underviser i danskfaget.

(16.145 følger) Se alle medlemmer
Anmeldelse Historie
1   1011

dr.dk/skole

dr.dk/skole

Fakta


Titel
dr.dk/skole


Gratis fra 1. januar 1912. Se priser på ww.dr.dk/skole/Vejledning/Abonnement/Abonnementspriser.htm

Type
Internet

Forlag
Danmarks Radio


Dr.dk/skole er en spændende, snart gratis, læringsplatform til læreren, der ønsker at supplere undervisningen med interaktive redskaber og videoklip fra Danmarks Radios arkiver. Hjemmesiden er henvendt til de danske grundskoler og er baseret på Danmarks Radios arkiver. Materialet er opdelt efter fag, klassetrin og emner, hvilket gør det hurtigt og nemt for læreren at finde det relevante materiale til sin undervisning.

Videoklippene er overvejende korte og gør dermed materialet overskueligt og brugbart og øger muligheden for en varieret undervisning. Indholdet af videoerne er redigeret, så sværhedsgraden passer til de niveauer, læreren arbejder med. Se for eksemplel lægen Peter Qvortrup Geisling forklare om synssansens funktion på en spændende og multimodal måde til mellemtrinnet.

Dr.dk/skole er endvidere udstyret med forskellige interaktive redskaber. Blandt andet er der til danskfaget et værktøj, hvor eleverne selv kan lave beats, som de efterfølgende kan rappe til. Værktøjet fungerer godt, fordi det kører i browseren og kan bruges på forskellige computere.

Artiklen fortsætter under banneret

Hjemmesiden har også en generel lærervejledning, der igennem illustrationer viser, hvad siden kan og indeholder. Der er dog ikke færdige undervisningsforløb, så siden lægger op til, at læreren indtænker den i større forløb. Heldigvis er brugerfladen opsat på samme måde som på dr.dk, hvilket gør den let at manøvrere rundt på. 
Dr.dk/skole er oplagt til brug som inspiration til nye forløb og supplering til tidligere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ