Skattefri præmie!

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Indførelsen af den fleksible efterløn gør det muligt for medlemmer at optjene en skattefri præmie.

For at kunne optjene præmien skal du:

- udskyde din overgang til efterløn i mindst 2 år efter udstedelsen af efterlønsbeviset og

- som fuldtidsforsikret have haft lønarbejde i mindst 3.120 timer i løbet af de 2 år eller

- som deltidsforsikret have haft lønarbejde i mindst 2.496 timer i løbet af de 2 år.

Du kan tidligst begynde at optjene præmien den 1. juli 2001, idet udskydelse af overgang til efterløn og opfyldelse af arbejdskravet på 2 år tidligst kan medregnes fra lovens ikrafttræden den 1. juli 2001. Præmien optjenes i portioner. En portion udgør 6% af dagpengenes højeste beløb på årsbasis, dvs. i 2000 8.892 kr. for fuldtidsforsikrede og 5.928 kr. for deltidsforsikrede.

Der udløses én præmieportion for hver 481 timers lønarbejde. Det svarer til et kvartals fuldtidsarbejde (13 uger a 37 timer), men præmien kan også optjenes ved deltidsarbejde eller ved løsere ansættelsesforhold. Den maksimale præmie udgør 12 portioner og svarer til fuldtidsarbejde i 3 hele år.

Præmien udbetales af dlf/a, når man forlader arbejdsløshedsforsikringen som 65-årig (67 for medlemmer født før den 1. juli 1939).