»Skab venner – ikke fjender« er et web-baseret læremiddel, som kan bruges gratis fra 1. november 2011.

Konfliktløsning med 4.-6.-klasser

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skal du have 4.-6.-klasser i næste skoleår, kan du få hjælp fra Red Barnet til en række læringsaktiviteter i dansk, kristendomskundskab, natur/teknik og musik med fokus på konfliktforebyggelse og -løsning.

»Skab venner - ikke fjender« er et web-læremiddel, som kan bruges i november og december, og det er samtidig titlen på Børnenes Ulandskalender. I »Det Magiske Klasseværelse« på Red Barnets hjemmeside kan eleverne gå på opdagelse og finde videofilm, fotografier og spændende historier. Materialet giver redskaber til at forebygge og løse konflikter i klassen - og fortæller samtidig, hvordan børn og unge i det vestafrikanske land Sierra Leone arbejder med de samme problemer.

Sammen med Danmarks Radios tv-kanal Ramasjang udskrives en landsdækkende rapkonkurrence, og på sitet kan elever få ideer og materialer fra rapperen Jooks, så de selv kan skrive rap-tekster og producere videofilm.

Læg emnet ind i årsplanen nu og find materialerne fra den 1. november 2011 på www.redbarnet.dk/megafon