Peter Svanholm Jepsen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med stor sorg, at Ishøj Lærerkreds modtog meddelelsen om, at Peter Svanholm Jepsen døde den 7. marts.

Peter blev efter endt lærereksamen fra Blågård Seminarium ansat ved Strandgårdskolen i Ishøj i 1975. Der var han, indtil han fratrådte i 2009. Peter sad i kredsstyrelsen fra 1978, da Ishøj Lærerkreds blev etableret. Fra 1982-90 var han formand for Ishøj Lærerkreds.

Det var Peters fortjeneste, at Ishøj Lærerkreds udviklede sig gennem nogle meget turbulente år både i kommunen og i fagforeningen. Med sit rolige væsen formåede han at styre Ishøj Lærerkreds gennem forvandlingen fra en forening af lærere til at blive en fagforening, der blev taget alvorligt.

Peter styrede kredsen fra at have arkivet i en taske og holde kredsstyrelsesmøder på skolerne om aftenen til at have eget kontor midt i Ishøj og med frikøb til både tillidsrepræsentanter og styrelsesmedlemmer.

Hans skarpe pen kombineret med analytiske evner og politiske holdninger gjorde ham ikke altid populær i det kommunale system, men han var respekteret for sit arbejde.

Selv om Peter blev sygepensioneret i 2009, skulle han og Annette have haft mange flere år sammen, Peter blev 59 år.

Vores varmeste tanker til Annette, børnene og den øvrige familie.

Joan Jørgensen, Ishøj Lærerkreds