Mangel på lærere

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærermangel i folkeskolen er på vej til at blive et alvorligt problem. Frem til år 2005 vil folkeskolen mangle 1.400 uddannede lærere, og i de følgende fem år vil manglen blive endnu større. Det fremgår af en ny analyse, Finansministeriet og Kommunernes Landsforening har udarbejdet i fællesskab. De manglende 1.400 lærere skal ses i forhold til den samlede lærerstand på omkring 65.000.

'Det er ikke et horribelt stort tal, men det kommer til at indvirke på den enkelte skole, ikke mindst når skolerne skal finde vikarer for syge lærere', siger Stine Hinge, konsulent i Kommunernes Landsforening.

Allerede nu er manglen så stor, at nogle skoler er nødt til at bruge uuddannede vikarer eller sende elever hjem, når lærere bliver syge. Det skrev Kristeligt Dagblad den 29. januar.

Powered by Labrador CMS