Anmeldelse

Styrk sproget

Styrk sproget

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Styrk sproget" henvender sig til pædagoger, lærere i indskolingen og forældre og præsenterer både teoretiske perspektiver og praktiske anvisninger på, hvordan man kan styrke børns sproglige udvikling.

Fakta:

Titel: Styrk sproget

Forfatter: Lis Klausen, Gry Hodel

ISBN: 9788772815756

Pris: 220 kroner

Sider: 94 sider

Type: Bog

Forlag: Dafolo

Bogen indledes med et letforståeligt og klart afsnit, hvor forfatterne gør rede for deres teoretiske afsæt. Her understreges blandt andet, at dialogen er det centrale omdrejningspunkt. Forfatterne taler om dialogisk læsning og forklarer, hvordan højtlæsningen opdelt i tre faser starter med at aktivere børnenes forforståelse, og hvordan man under selve højtlæsningen dialogisk kan tale med børnene om ord og begreber for endelig efter læsningen at tale om teksten og relatere til andre hændelser.

Forfatterne læner sig op ad et æstetisk syn på læring, hvor de i billeder og tekst gør rede for, hvordan børn lærer gennem sanserne, og pointerer vigtigheden i at tage udgangspunkt i det nære og konkrete for senere at bevæge sig hen til det mere fjerne og abstrakte.

Hovedparten af bogen handler i tekst og fotografier om, hvordan man helt konkret via sprogposer og emnekasser kan arbejde med at udvikle børnenes sprog. Dette afsnit er opdelt i fire underafsnit: Eventyr, Sange, Emner, Projektarbejde. I forbindelse med disse afsnit er der helt konkrete forslag til og opskrifter på, hvordan man kan gøre, men der er også mere overordnede didaktiske overvejelser over, hvilke kvaliteter og muligheder der ligger i de enkelte afsnit.

I layout er bogen overskuelig og brugervenlig, og de mange dejlige fotografier er på én gang både inspiration til og dokumentation for, hvordan bogens ideer kan udfoldes i virkeligheden.

Intentionen med bogen er at inspirere, og det synes jeg virkelig er lykkedes.

Powered by Labrador CMS