SkoleKom

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

fungerer og har det fint igen. Ja, sådan har det været i flere måneder nu.

Så der er al mulig grund til at genoptage tilmelding af lærere og elever, der hvor det blev sat i stå af 'den sorte september'.

På nogen skoler - har jeg hørt - henviser man eleverne til selv at oprette en e-mailadresse hos for eksempel Hotmail i stedet for at oprette dem hos SkoleKom. Det er en rigtig dårlig ide, fordi det sætter elever og lærere uden for 'fællesskabet' og forhindrer dem i at drage nytte af de andre services, der er tilgængelige via SkoleKom, for eksempel KidLink. SkoleKom er jo andet end e-mail. Det er også et konferencesystem.

Uanset hvad, så bør man som bruger af SkoleKom udfylde 'Mit resume'. Resume er en dårlig betegnelse; men det kaldes det. Visitkort er et mere dækkende udtryk.

Resumeet får man brug for, når man skal skrive til Hans Nielsen - for det viser sig, at når man i Til-feltet har skrevet Hans Nielsen og trykket [CR], så popper der en liste op - lang som et ondt år - over brugere, som hedder noget med Hans Nielsen.

I vinduet med listen kan man så markere hvert enkelt navn og vælge 'Resume'; men i de fleste tilfælde får man intet resume, for brugeren har ikke skrevet det.

Det er ellers nemt. Tast [Ctrl]+[5], så er det tomme 'visitkort' klar til udfyldelse.

Man behøver ikke at skrive hele sin livshistorie. Det rækker med for eksempel: 'Lærer på Sogneskolen i Hvilstrup Kommune' - og husk lige dit navn øverst.

Denne uges NetopNu

er skrevet af Johan Jacobsen