Hvert år kommer nyuddannede for sent til a-kassen

Professionsbachelorer i ernæring og sundhed er generelt gode til at få meldt sig ind i a-kassen i tide til at få dagpenge. Men hvert år er der 30-40, der er for sent ude og står uden penge i en måned, hvis de ikke får job.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Nyuddannede har en måneds karenstid, hvor de ikke kan få dagpenge, men hvis en studerende har været medlem af sin a-kasse i et år eller mere før færdig uddannelse, så kan han eller hun modtage dagpenge fra første ledighedsdag. I realiteten betyder det en ekstra indtægt på 628 kroner om dagen eller op til 13.600 kroner før skat", fortæller Jens Trandum, kommunikationschef i Lærernes A-kasse.

A-kassen skriver hvert år ud til de fleste studerende på professionsbacheloruddannelserne i ernæring og sundhed på tredje årgang for at fortælle dem om mulighederne for den ekstra indtægt.

"Generelt er de dygtige til at melde sig ind. Men de sidste to år har der været over 40, som er snublet. De er måske taget ud og rejse eller har glemt at melde sig ind i tide", siger Jens Trandum.

Sådan er reglerne:

- For at få penge fra dag et skal du have været medlem i Lærernes A-kasse i mindst et år, inden du bliver færdig. Du skal have en times lønnet studiejob og ansøge om optagelse, senest to uger efter at du er stoppet på jobbet, og din årlige indtægt skal i 2011 være mindre end 199.164 kroner per år.

- Når du har fået din sidste karakter, skal du hurtigst muligt og inden to uger søge optagelse som dimittend via a-kassens websted. Så har du ret til dagpenge dagen efter din sidste karakter.

Fylder du 30 år, mens du studerer, eller er du fyldt 30, og er du allerede medlem af en a-kasse, er det ikke helt gratis at være medlem af a-kassen. I så fald skal du betale et nedsat kontingent