Der er penge i a-kassen

Over halvdelen af de lærerstuderende går glip af mange tusinde kroner ved ikke at melde sig ind i Lærernes A-kasse i tide

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Intet er gratis i denne verden - og så alligevel. Er du lærerstuderende og en lille smule på mærkerne, kommer der en måneds ekstra dagpenge ind på kontoen, når du får din eksamen.

»Nyuddannede har en måneds karenstid, hvor de ikke kan få dagpenge, men hvis en studerende har været medlem af sin a-kasse i et år eller mere før færdig uddannelse, så kan han eller hun modtage dagpenge fra første ledighedsdag. I realiteten betyder det en ekstra indtægt på 628 kroner om dagen eller op til 13.600 kroner før skat«, siger Jens Trandum, kommunikationschef i Lærernes A-kasse.

A-kassen skriver hvert år ud til de fleste lærerstuderende på tredje årgang for at fortælle dem om mulighederne for den ekstra indtægt, men noget tyder på, at mange ikke fanger budskabet. En frisk undersøgelse foretaget af Rådgivende Sociologer for FTF viser, at over halvdelen af de lærerstuderende ikke ved, at de ved at melde sig ind i rette tid har ret til dagpenge allerede dagen efter endt studium.

Samme undersøgelse viser, at fire ud af fem ikke ved, at de har mulighed for gratis medlemskab af a-kassen under studiet. De ved heller ikke, at blot få timers job om ugen under studiet giver dem ret til optagelse i a-kassen.

»I betragtning af at Lærernes A-kasse oppebærer alle udgifter ved, at studerende er medlem, og at der er åbenlyse økonomiske fordele bagefter, burde mange flere melde sig ind«, siger Jens Trandum.

Det eneste krav til studerende, der vil være medlem, er, at de går ind på a-kassens websted og udfylder en ansøgning om medlemskab. Dimittendsatsen taget i betragtning er det en meget velbetalt indsats.

Sådan er reglerne:

. For at få penge fra dag et skal du have været medlem i Lærernes A-kasse i mindst et år, inden du bliver færdig. Du skal have en times lønnet studiejob og ansøge om optagelse, senest to uger efter at du er stoppet på jobbet, og din årlige indtægt skal i 2011 være mindre end 199.164 kroner per år.

. Når du har fået din sidste karakter, skal du hurtigst muligt og inden to uger søge optagelse som dimittend via a-kassens websted. Så har du ret til dagpenge dagen efter din sidste karakter.

Fylder du 30 år, mens du studerer, eller er du fyldt 30, og er du allerede medlem af en a-kasse, er det ikke helt gratis at være medlem af a-kassen. I så fald skal du betale et nedsat kontingent.

Læs mere om reglerne for medlemskab af Lærernes A-kasse på dlfa.dk |

Powered by Labrador CMS