Danske folkeskoler samarbejder med Afrika

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Globale Skolepartnerskaber er navnet på et program, der har til formål at støtte udviklingen af global undervisning. Det kan man læse mere om i den evaluering af projektet, der netop er udkommet som en rapport.

Initiativet kom fra netværket Globale Gymnasier, og hensigten med pilotprojektet har så været at skabe forarbejdet til et lignende globalt skolepartnerskabsprogram, der som mål har at sikre et globalt udsyn i undervisningen i folkeskoler.

Ifølge rapporten deltager 12 danske skoler (fire folkeskoler og otte gymnasier) i pilotfasen, og ni partnerskaber er på vej med udvikling af globale undervisningsforløb ud over pilotfasen. Således fremgår det af rapporten, at der nu skulle være skabt den platform, man havde håbet på, for etablering af skolepartnerskaber og samlet erfaringer om, hvad der skal til for at få skolepartnerskaber mellem danske skoler og skoler i for eksempel Asien og Afrika til at fungere.

Rapporten »Globale Skolepartnerskaber, pilotprojekt marts 2010 - februar 2011, Review« kan findes på globaleskolepartnerskaber.dk