Debat

Forsikringsoplevelser

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har, siden jeg blev uddannet i 1957, haft alle mine forsikringer i Lærerstandens Brandforsikring. De første år forløb tilfredsstillende. Jeg har heldigvis næsten ikke fået udbetalt nogen forsikringsskade indtil dags dato.

I de senere år har selskabet desværre ikke kunnet konkurrere med de store selskaber. Man har undladt at oplyse mig om væsentlige ændringer i forsikringsbetingelserne. For fire år siden blev jeg kontaktet af Kongelig Brand. Ved sammenligning betalte jeg for meget i bygningsforsikring. Jeg henvendte mig til Lærerstandens Brandforsikring og fik en sludder for en sladder. Først efter kraftig kritik indrømmede de, at jeg havde betalt for meget i cirka ti år. Jeg har et hus på 130 kvadratmeter med kælder. Da forsikringen blev tegnet, talte kælderen med som beboelse, men på et ikke for mig oplyst tidspunkt skulle der kun betales forsikring af stueplanet. Resultat: 8.000 kroner som jeg fik betalt tilbage.

For et år siden fik jeg et tilbud på alle forsikringer: bygnings- familie- og motorkøretøjsforsikring fra Nykredit, der lå langt under Lærerstandens Brandforsikring med de samme betingelser.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Igen fik jeg et intetsigende svar. Efter et forsøg med jernhandsken måtte de indrømme, at de kendte tilbuddene fra Nykredit, men de kunne ikke konkurrere, selv om forsikringsbetingelserne var de samme hos Nykredit. I samtalen kom jeg til at nævne, at jeg var pensionist. Så kunne jeg få 60 procent rabat på min familieforsikring!

Resultat: For meget betalt: 800 kroner som jeg fik tilbagebetalt.

Flere af mine kolleger har oplevet lignende situationer, så jeg vil opfordre alle til at checke deres forsikringer.

Jer er stadigvæk forsikret i Lærerstandens Brandforsikring, selv om der koster mig cirka 1.000 kroner ekstra om året.

Kjeld Oxenvad

Kerteminde