Kunsten at flytte bjerge

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rap, digte og teater kan være med til at forebygge marginalisering af udsatte børn og unge. Det er et af budskaberne i bogen 'Kunsten at flytte bjerge', der er en håndbog udgivet af Det Kriminalpræventive Råd og Kulturens Børn. Bogen giver en række konkrete eksempler på, hvordan det er lykkedes skoler, daginstitutioner og kulturinstitutioner at udvikle nye metoder ved hjælp af kulturelle aktiviteter. Børn og unge, der har deltaget i aktiviteterne, kommer til orde side om side med eksperter, der skriver om de sårbare unges behov. Eksperterne kommer også med deres bud på, hvordan forskellige kulturelle aktiviteter kan bruges til at undgå, at børn bliver marginaliseret.

'Kunsten at flytte bjerge - nye veje i det forebyggende arbejde' er gratis og kan bestilles hos Det Kriminalpræventive Råd på telefon 3543 2300.