Anmeldelse

Drengen der blev født og sku' i skole

Drengen der blev født og sku' i skole

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forestillingen "Drengen der blev født og sku' i skole" er en absurd komedie, der henvender sig til målgruppen mellem fem og ti år. Stykket er skrevet af Bo Hr. Hansen og Kamilla Wargo Brekling. Det er historien om drengen Ikke-Bertel, der bliver født i et jakkesæt med korte bukser og italienske laksko. Han er ønskebarnet, født af et sæt forældre, der ikke er helt enige om, hvad de skal stille op med deres søn. De er dog enige om, at han skal skynde sig at blive stor og komme i skole. Fortællingen er bygget op omkring en række scener, der er elegant koreograferet fyldt med komiske optrin.

Fakta:

Titel: Drengen der blev født og sku' i skole

Type: Teater

Forlag: LimfjordsteatretTeatret Lampe

Teatret Lampe har skabt en forestilling, der bygger på den klassiske absurde tradition. Det er eksistentielt teater, som stiller de store spørgsmål til livet. Hvorfor er vi til, og hvad er meningen med livet? Det er et antinaturalistisk teater fyldt med stærke symboler.

Forfatterne har skabt en tekst, der i virkeligheden først og fremmest henvender sig til voksne. Børnene derimod bliver ladt i stikken. Den absurde genre kan være svær at få til at lykkes, da den narrative drivkraft har det med at miste pusten. Meget af det, der sker på scenen, går ganske enkelt hen over hovedet på børnene. Abstraktionsniveauet er for højt for børn på op til ti år og handlingen for tynd til, at den rigtig fænger. Teksten virker mærkeligt halvfærdig, og den når ikke Bo Hr. Hansens normale niveau. Og det er en skam. For intentionen er god, og talentet hos de tre skuespillere er stort