Anmeldelse Børneteater
0   325

Drengen der blev født og sku' i skole

Drengen der blev født og sku' i skole

Fakta


Titel
Drengen der blev født og sku' i skole


Kan bestilles nu. Aldersgruppe: fem-ti år. Se pris på teatret-lampe.dk

Type
Teater

Forlag
LimfjordsteatretTeatret Lampe

Forestillingen "Drengen der blev født og sku' i skole" er en absurd komedie, der henvender sig til målgruppen mellem fem og ti år. Stykket er skrevet af Bo Hr. Hansen og Kamilla Wargo Brekling. Det er historien om drengen Ikke-Bertel, der bliver født i et jakkesæt med korte bukser og italienske laksko. Han er ønskebarnet, født af et sæt forældre, der ikke er helt enige om, hvad de skal stille op med deres søn. De er dog enige om, at han skal skynde sig at blive stor og komme i skole. Fortællingen er bygget op omkring en række scener, der er elegant koreograferet fyldt med komiske optrin.

Artiklen fortsætter under banneret

Teatret Lampe har skabt en forestilling, der bygger på den klassiske absurde tradition. Det er eksistentielt teater, som stiller de store spørgsmål til livet. Hvorfor er vi til, og hvad er meningen med livet? Det er et antinaturalistisk teater fyldt med stærke symboler.

Forfatterne har skabt en tekst, der i virkeligheden først og fremmest henvender sig til voksne. Børnene derimod bliver ladt i stikken. Den absurde genre kan være svær at få til at lykkes, da den narrative drivkraft har det med at miste pusten. Meget af det, der sker på scenen, går ganske enkelt hen over hovedet på børnene. Abstraktionsniveauet er for højt for børn på op til ti år og handlingen for tynd til, at den rigtig fænger. Teksten virker mærkeligt halvfærdig, og den når ikke Bo Hr. Hansens normale niveau. Og det er en skam. For intentionen er god, og talentet hos de tre skuespillere er stort

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ