Singapore
3   364

Jelved: Vi kan ikke bare kopiere Singapore

"Vi kan lære noget af Singapores fokus på lærerkræfterne, men vi kan på ingen måde bare kopiere", lyder det fra Marianne Jelved. Hun har i dag haft besøg af hjernen bag Singapores uddannelsessucces, professor S. Gopinathan.

Professor S. Gopinathan fortalte på et møde arrangeret af Socialdemokraterne og de Radikale om, hvordan Singapore efter at være blevet selvstændig i 1965 har satset hårdt på at skabe et af verdens bedste uddannelsessystemer.

"Når han var i landet, ville vi benytte lejligheden til at høre en mere nuanceret historie om uddannelsessystemet. Nu har vi hørt fra alle mulige skolefolk, der er kommet begejstrede hjem fra Singapore.Folkeskolens dækning var den mest balancerede, men ellers har det været fuldstændig ukritisk, hvad man har hørt", fortæller Marianne Jelved.

Artiklen fortsætter under banneret

Helt forskellige forudsætninger

Efter at have hørt om systemet fra hestens egen mund er Marianne Jelved da også sikker på, at vi ikke uden videre kan kopiere Singapores succes.

"Deres udvikling er meget historisk betinget. Samtidig er det et multietnisk land, som gør det nødvendigt at gøre skolene tosprogede. De har en helt anden baggrund og historie, som passer med at der er så meget disciplin og flid. Det passer overhovedet ikke til danske forhold", siger hun.

Den radikale uddannelsesordfører kan godt lide den måde, Singapore har kigget sig omkring og set på, hvad fremtiden vil kræve.

"Det er lige præcis den diskussion, vi mangler i Danmark. Hvordan skal skolen være for at leve op til det fremtiden vil kræve af børnene. I stedet for at fokusere på Pisa-resultater".

Og så kan hun godt lide, at Singapore fokuserer på at få de bedste lærere og efteruddanne alle.

"Det er utroligt, at Singapore kan efteruddanne alle lærere, og så kan et rigt land som Danmark ikke. Det kan vi godt lære noget af".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ