Debat

Krystalnat-initiativet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De ti kongresdelegerede fra Lærerstuderendes Landskreds deltog som alle andre DLF-kredses delegerede under kongressen i 1999 i det fakkeltog, som blandt andre Mellemfolkeligt Samvirke, LO-Storkøbenhavn og Amnesty International havde arrangeret for at mindes 'krystalnatten'. Det var en stor og bevægende oplevelse at udgøre en del af tusindvis af almindelige menneskers ønske om at markere et fælles menneskeligt ideal.

Alene blandt vore ti delegerede var et, tror jeg, ret bredt partipolitisk spekter til stede, men alle var enige om, at den holdning til det medmenneskelige, som initiativet var udtryk for, er en væsentlig bestanddel af en folkeskolelærers professionelle etik.

Som kommende lærere fandt, og finder, vi det vigtigt at turde fremstå som positive forbilleder, netop for at vise, at intet politisk tilhørsforhold har patent på medmenneskelighed og solidaritet - uanset hvor meget de gør krav på det.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men derfor forstår jeg heller ikke, at lærere som Lars Prier, Frederik Jakobsen, Pernille Rubin og Rico Carlsen kan finde på at bruge Krystalnat-initiativet til et så perfidt angreb på Danmarks Lærerforening og Anni Herfort. Det er i orden at være uenig med en demokratisk valgt formand. Og ønskes der noget ændret i den forbindelse, findes der et udmærket system for det.

Men at problematisere, at en forening, der repræsenterer Danmarks lærere, toner rent flag over for nazisme, racisme, terror og fremmedhad, er i hvert fald i stærk modstrid med den kommende generation af læreres forventning til jobbets karakter.

Lærerstuderendes Landskreds er stolte over at have deltaget i manifestationen.

Rasmus Møller

formand for

Lærerstuderendes Landskreds