Anmeldelse

Mundtlig prøve i dansk

Mundtlig prøve i dansk - 10.-klasse-prøve

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I håndbogen bliver folkeskolens 10.-klasse-prøve i mundtlig dansk detaljeret og struktureret gennemgået. Der er fokus på andre udtryksformer, men meget andet relevant stof bliver også inddraget. Bogen er delt i to. Først bliver selve formalia ved prøven i 10. klasse gennemgået. Dernæst følger afsnit om opgivelser, prøveoplæg, oplæsning, fordybelsesområder, genrer, lodtrækning blandt meget andet. Genrebegrebet og oplæsningsdelen gøres der en del ud af. Sidste tredjedel, cirka 20 sider, er kopiark med for eksempel oplæsningstekster, filmiske virkemidler, hjælpeark til eleven og oversigt til censor.

Fakta:

Titel: Mundtlig prøve i dansk - 10.-klasse-prøve

Forfatter: Hanne Schriver, Grethe Grønkjær

ISBN: 9788791438622

Pris: 556,25 kroner

Sider: 65 sider

Type: Bog

Forlag: GeGe Forlag, telefon 86 19 01 19

Megen nyttig information og relevante skemaer er samlet i dette materiale. Der findes for eksempel detaljerede oversigter over reklamer, anden fiktion end litteratur og andet sagstof end sagtekster. Mange af informationerne og skemaerne kan findes andre steder, hvilket forfatterne også gør opmærksom på. Det gælder for eksempel oversigten over opgivelser, prøveoplæg og genrer, som er hentet fra prøvevejledningen. Og det gælder ikke mindst de mange henvisninger til andre relevante materialer fra samme forlag.

For den lærer, som skal have elever til 10-klasse-prøven for første gang, vil håndbogen være inspirerende og god at støtte sig til. Læreren bliver taget ved hånden og ledt fint gennem hele processen - lige fra forprøveforløb til skabelon til brevet eller mailen til censor. For den mere erfarne lærer er der også noget at hente, samtidig med at man med håndbogen har mange informationer om prøven samlet.

Powered by Labrador CMS