Debat Nationale test
0   273

Nationale test – ministeren giver sig ikke

Det er endnu ikke lykkedes tidligere leder af regeringens rejsehold Jørgen Søndergaard at fremlægge dokumentation for påstanden om, at ønsket om en årlig resultatfremlæggelse, også omfattende nationale test, er »helt i tråd med, hvad forskningen anbefaler«.

Det nærmeste, Søndergaard hidtil er kommet i sin »dokumentation« af en positiv effekt af offentliggørelse af testresultater, er en tåget og uunderbygget påstand om »to anerkendte forskeres undersøgelse af alle skoler i New York« (Folkeskolen nummer 6). Det må herefter konkluderes, at Søndergaard ikke kan finde belæg for sin påstand.

Artiklen fortsætter under banneret

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen har udtalt, at han ikke giver sig en tomme, når det gælder regeringens krav om, at resultaterne fra de nationale test skal offentliggøres. Skulle ministeren af uransagelige grunde ønske sig forskningsbaseret belæg for en offentliggørelse af testresultater, kan han hos Søndergaard kun hente den støtte, der må ligge i, at Søndergaard mener det samme som regeringen. Ministeren og regeringen vil, med Søndergaards hjælp, beklageligvis vælge at se bort fra skadevirkningerne ved en resultatfremlæggelse.

Regeringens krav om offentliggørelse af testresultater er alene ideologisk begrundet. Man ønsker den rangordning af skolerne, der uomgængeligt vil følge med en sådan offentliggørelse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ