Debat

Hvad mener hovedstyrelsen om Intersol?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til it-chef i DLF, Torben Lawaetz (Folkeskolen nummer 8), kan jeg oplyse, at nyhedsbrevet Intersol ikke er gratis at modtage.

Det koster 100 kroner om året i abonnement eller som medlem.

Vi sender det kun gratis til organisationer og personer, som vi mener at have særlig tilknytning til.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Når du skriver, at I foretrækker at modtage tidsskrifter elektronisk, så kan viikke levere Intersol på den måde.

Desuden er den elektroniske form ret flygtig, og jeg går ud fra, at dette er grunden til udsendelsen af såvel Folkeskolen som Undervisere i trykt form.

Tilsendelsen af Intersol var ganske vist ikke blot møntet på sekretariatet, men ved en flygtig gennemgang af de ansatte har jeg fundet nogle stykker, som allerede abonnerer på Intersol eller er medlemmer af STS.

Der var vel også andre, der godt indimellem ville læse lidt i Intersol. Primært var tilsendelsen af et eksemplar til DLF en billig og praktisk måde at informere hovedstyrelsen på om det arbejde, STS udfører.

Lad mig i den forbindelse henvise til ordskiftet i hovedstyrelsen forud for bevillingen til skolen i Kashmir, hvor Henrik Billehøj, som nu desværre er død, med henvisning til at »STS udfører et fornemt stykke arbejde«, foreslog en bevilling på 50.000 kroner.

Og hvortil formanden replicerede: »Jeg er enig i, at STS udfører et godt stykke arbejde«.

Nu kom opsigelsen, inden for to timer efter at vi havde sendt en mail, hvor vi i øvrigt skrev, at hvis man ikke ønskede at modtage flere mail, så kunne man kontakte os.

Det er derfor umuligt at vide, i hvilket omfang også hovedstyrelsen var blevet informeret om beslutningen.

Men ellers er den det nu, og jeg vil i givet fald også gerne høre dens egen mening om det forkerte i, at DLF fik tilsendt et gratis eksemplar.

Svar

Din henvendelse har været behandlet på hovedstyrelsesmødet den 12. april med følgende svar:

Biblioteket i DLF's sekretariat er ikke et almindeligt bibliotek. Vi har ingen fysiske lokaler, hvor medarbejderne og medlemmer af hovedstyrelsen kan sætte sig og læse tidsskrifter eller bøger. En af de væsentlige funktioner i biblioteket er derimod at distribuere de materialer, som hovedstyrelsen og sekretariatets medarbejdere rekvirerer, herunder blandt andet bøger og tidsskrifter. Vi distribuerer således kun materialer, som direkte efterspørges.

I den forbindelse kan vi oplyse, at nyhedsbrevet Intersol aldrig har været i distribution, og at heller ingen har efterspurgt tidligere numre. De tilsendte numre har således ligget ubrugt hen, indtil de er blevet kasseret. På den baggrund har vi opsagt modtagelsen af Intersol.

Torben Lawaetz, it-chef, Danmarks Lærerforening

Powered by Labrador CMS