FTF-K flytter

Har ikke længere sekretariat hos lærerne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærernes Centralorganisations sekretariat i Løngangsstræde har mistet en beboer, den kommunale sektion af Funktionærers og Tjenestemænds Fællesråd, FTF-K, som hidtil har haft sit sekretariat hos LC.

'I LC har vi tidligere været modstandere af en sådan flytning, medmindre den var et led i udviklingen af FTF som både hoved- og forhandlingsorganisation', konstaterede formanden for LC, Anni Herfort, på LC's repræsentantskabsmøde forleden.

'I FTF-K's hovedbestyrelse var der imidlertid et stærkt ønske om en flytning, ikke mindst fra de mindre organisationers side. Disse organisationer oplever et stadigt stigende behov for sekretariatsmæssig bistand', sagde Anni Herfort blandt andet.

'Hertil kom, at nogle vurderede, at en flytning af sekretariatet ville virke befordrende på samarbejdet i FTF-K. Og det vil vi naturligvis ikke stille os i vejen for.'

Samarbejdet i FTF-K har som bekendt ikke været særlig godt i lang tid. Specielt forholdet mellem 'de tre søstre', som Anni Herfort betegnede sig selv og Jette Søe fra Dansk Sygeplejeråd og Bente Sorgenfrey fra pædagogernes forbund BUPL, var på frysepunktet under forårets overenskomstforhandlinger.

'I forbindelse med evalueringen af OK 99 blev der derfor meget naturligt sat spørsmålstegn ved, om man skulle afvikle eller styrke FTF-K, eller man skulle bibeholde status quo', sagde Anni Herfort og forklarede, at man overvejer et brancheopdelt system, når de kommunalt ansatte skal tage stilling til forhandlingsresultatet i stedet for det nuværende system med valggrupper. I det hele taget er det kommunale forhandlingsfællesskab KTO i gang med at diskutere, hvordan man i fremtiden skal tage stilling til forliget. Arbejdsgiverne ønsker, at KTO tager samlet stilling, så man undgår, at enkeltgrupper undsiger det generelle forlig.

'Det, vi skal diskutere, er, om en af mulighederne kunne være en samlet stillingtagen i FTF-K og/eller KTO til det generelle forlig', sagde Anni Herfort.

'Hvis en sådan model skal kunne overvejes, er det naturligvis afgørende, at konfliktretten bevares i forbindelse med stillingtagen til de specielle forhandlinger, så vi ikke havner i de samme problemer, som vi har konstateret på statsområdet'.

kara