0   170

Seminarium må lukke sin svømmehal

Siden 1948 har utallige lærerstuderende uddannet sig til svømmelærere i svømmehallen på Vordingborg Statsseminarium. Endnu flere har bare boltret sig i vandet, når de har haft fri for undervisningen.

Men til juni er det slut. Undervisningsministeriet vil ikke ofre de ni millioner kroner, det koster at renovere bygning og vandbehandlingsanlæg. Det er for mange penge i forhold til de 25-30 studerende, der uddanner sig til svømmelærere om året. Så efter 52 års aktiv tjeneste bliver svømmehallen nedlagt.

Artiklen fortsætter under banneret

'Vi har lavet en aftale med byens anden svømmehal, så fremover må de studerende gå eller cykle en kilometer for at komme til undervisning. Det skal de nok klare. Men de vil ikke længere uden videre kunne tage sig en svømmetur uden for studietiden, hvilket ellers har været en historisk betinget mulighed', siger rektor Gert Fosgerau.

Svømmehallen er den første, der blev bygget i en mindre provinsby. Byggeriet begyndte som et beskæftigelsesprojekt under Anden Verdenskrig, men på grund af manglen på materialer stod den først færdig i 1948.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen