Anmeldelse

360

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Teater O i Aarhus har i de seneste år formået at sætte standarden for dansk ungdomsteater. Lysten til at eksperimentere og skrive stærke tekster er efterhånden et kendetegn for de to forfattere og skuespillere Lars Dammark og Anders V. Dam. Forestillingen "360" er kun med til at cementere førerpositionen. Det her er noget af det mest originale, underholdende og overraskende teater i øjeblikket. Det er råt og hamrende enkelt. Scenen er dekonstrueret, og teatrets rammer er opløst. Oplevelsen er svær at beskrive. Den skal opleves.

Fakta:

Titel: 360

Type: Teater

Forlag: Teater O

Publikum bliver ledt ind på scenen, hvor der er stillet 75 stole op i en cirkel. Med skulder til skulder i en rundkreds begynder stykket. I kredsen af publikum begynder to almindeligt klædte mænd at fortælle med høj røst. Vi bliver introduceret til seks personer, der umiddelbart ikke har noget med hinanden at gøre. I starten er historien lidt forvirrende, men stille og roligt falder brikkerne på plads. Det handler om trafficking, moral, mord, kærlighed og forholdet mellem mennesker. Det er en klassisk thriller med en støt stigende spændingskurve, der eksploderer til sidst i stykket i en meget voldsom scene.

Lars Dammark og Anders V. Dam er som to dansende historiefortællere. Styrken ligger i den gennemkoreograferede fortælling. Ved hjælp af en stor præcision formår de at suge publikum ind i fortællingen kun med hjælp af stemmens kraft, lidt lys og lyd. Kostumer, kulisser og rekvisitter er udeladt. Det her er historiefortælling i ægte surround. En større anbefaling kan hermed næppe gives.