Debat
0   171

En anden opfattelse

Administrerende direktør i Odense Kommune, Peter Steen Jensen, kritiserer i Folkeskolen nummer 1-2 min og Karen Keinickes artikel i nummer 48/1999, 'Drømmen om ny skole brast'. Jeg kan ikke læse noget sted i artiklen, at vi påstår, at kommunen har lovet mere, end den kan holde. Vi citerer endda rådmand Ruth Larsen og Peter Steen Jensen for de modsatte udtalelser - nemlig at kommunen hele tiden kun har lovet at bevilge seks millioner kroner, og hvad der derefter sker, må/kan/vil ske hen ad vejen - hvis der vel at mærke er penge og politisk opbakning i Odense Byråd. Og det er også derfor, at vi ikke har medtaget citatet om kontrakten mellem byggedirektoratet og Odense Kommune, for vi mente faktisk, at når både direktøren og Ruth Larsen blev citeret, ville det skabe en passende vægtfordeling mellem skolens holdning og kommunens/byrådspolitikernes syn på sagen og naturligvis sagens konkrete realiteter.

I den forbindelse kan jeg også tilføje - og det finder jeg meget afgørende - at vi med vilje har undladt at medtage vrede forældre, elever, lærere, skoleleder, der faktisk føler sig uretfærdigt behandlet. Vi har helt fjernet personlige og følelsesladede holdninger og i stedet ladet de overordnede instanser komme til orde.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvad vi derimod har gjort, er at beskrive den 'undren', som vi har erfaret fra forældre, lærere og ledelse på skolen, over at hele projektet ikke bliver gennemført - ligegyldig hvad der er blevet stillet i udsigt eller ej. Og skoleleder Niels Andersen citeres jo også for, at 'han godt kender den politiske virkelighed - men alligevel er skuffet', og det er jo dét, artiklen handler om.

Derudover synes jeg heller ikke, at den 'undren' over det manglende byggeri kan være helt skæv, når byrådsmedlem Jane Marie Jegind fra Venstre erkender, at hun har en bitter smag i munden over for forældrene. Hun er både lokalpolitiker og var medlem af dommerkomiteen - er vi så helt på afveje?

I vores samtale med pædagogisk konsulent Birthe Bjerrum fra Undervisningsministeriet fremgik det endvidere, at både Svendborg og Roskilde Kommuner er gået i gang med at bygge skoler, men er det forkert, beklager vi naturligvis, men vi tillod os at stole på Undervisningsministeriets ansvarlige embedsmand inden for det område.

Niels Christian Bastholm

mediestuderende

Odense Universitet


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ