Anmeldelse Fysik/kemi
0   270

Naturfag på tværs

Naturfag på tværs

Fakta


Titel
Naturfag på tværs

Forfatter
Ole Goldbech, Lise Fabricius Christensen, Keld Nørgaard, Eva Titzki, Jens Aarby

ISBN
9788723033260

Pris
743,75 kroner

Sider
87 sider

Serie
Naturfag på tværs

Type
Bog

Forlag
AlineaFabu

Gennemarbejdet, aktuelt og overskueligt. Tre ord, der karakteriserer "Naturfag på tværs", hvortil der nu er udgivet en lærervejledning. Materialet består af fire tværfaglige temabøger, og alle bøger er bygget op efter samme skabelon med en teoridel i den første del af bogen og faglig fordybelse til sidst med forsøg og praktisk arbejde undervejs. Illustrationerne er gode og relevante, og layoutet er overskueligt.

Artiklen fortsætter under banneret

Lærervejledningen lægger ud med et afsnit om naturfag og de udfordringer, faget står over for. Så lidt om forfatternes tanker om materialet, en skematisk oversigt over relevansen for Fælles Mål, og endelig er det beskrevet modul for modul, hvordan man kan arbejde med de fire bøger. Der er ikke nogen baggrundsviden at hente for læreren, så det må man finde andetsteds. Det kunne have været rart med nogle henvisninger til bøger og link, så man ikke selv skal søge helt fra bunden. Også til eleverne, i øvrigt.

En lidt upraktisk ting er, at alle kopiarkene er samlet bagerst i lærervejledningen. Dem vil jeg altså gerne have i forbindelse med det afsnit, de passer til. Med kopiarkene er der nok at gå i gang med, og langt de fleste lægger op til eksperimenter og undersøgelser, der får eleverne op af stolene og ind i laboratoriet eller ud i naturen. Dejligt!

Det kræver selvsagt et godt samarbejde imellem naturfagslærerne, hvis man skal arbejde med dette materiale. Det er helt oplagt til naturfag i 10. klasse, hvor man med de fire bøger vil komme godt og grundigt omkring de fleste aspekter af fagene. Det har været en fornøjelse at læse disse bøger, og jeg er sikker på, at næsten alle elever vil kunne fanges af i hvert fald nogle af emnerne. Oplægget er i hvert fald helt i top - så er det bare op til lærerne at formidle det.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.647 andre er allerede tilmeldt