Studenterprotester hjalp - Vollsmose-flytningen er lagt død

De lærerstuderende i Odense kan i dag ånde lettet op. Planerne om at flytte læreruddannelsen til en skole i Vollsmose bliver alligevel ikke til noget. Protesterne fra de studerende og medarbejderne har gjort udslaget, siger rektoren.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"For det første har vi vurderet, at der ville være for store pladsmæssige udfordringer ved at flytte læreruddannelsen til Humlehaveskolen i Vollsmose, og så har der også været en del bekymring fra både medarbejderne og de studerende, som vi har måttet forholde os til", siger Professionshøjskolens rektor Erik Knudsen.

University College Lillebælts ledelse har i stedet besluttet at etablere barakker i tilknytning til Læreruddannelsen på Fyns nuværende beliggenhed på Middelfartvej i Odense, hvilket også var ønsket fra de lærerstuderende.

Formanden for de lærerstuderende på Fyn, Katrine Damkier, kan knap nok få armene ned.

"Det er fantastisk dejligt, at vores bønner nu er blevet hørt, og at man nu vælger den løsning, som vi også har foreslået", siger Katrine Damkier.

Barakker er dog langt fra en ideel løsning, mener hun.

"Men der må man bare konstatere, at alternativet var langt værre, så selvom det ikke bliver smertefrit, så synes jeg stadig, det er den bedste løsning".

Vollsmose-planer lever stadig

Planerne med Vollsmose er dog ikke blevet droppet helt, siger Erik Knudsen.

"Jeg mener, at der kan være nogle spændende faglige perspektiver forbundet med området, som for eksempel at rykke dele af undervisningen i dansk som andetsprog til Vollsmose", siger han.

Derfor har han nu nedsat en arbejdsgruppe, der skal se på mulighederne for et permanent samarbejde med Odense Kommune, hvor særlige undervisningsopgaver eventuelt kunne foregå på Humlehaveskolen. Det gælder læreruddannelsen, men også for pædagog- og socialrådgiveruddannelsen, forklarer Erik Knudsen