Mia Knudsen frygter hvad der vil ske med studiemiljøet, hvis de studerende igen skal skifte til nye lokaliteter

Lærerstuderende: Det er hårdt at flytte uddannelsessted igen

Mia Knudsen startede på Læreruddannelsen i Skårup, men da den bliver lukket, var hun nødt til at flytte over til Læreruddannelsen i Odense. Nu er der ikke plads til de studerende i Odense, så hun skal måske fortsætte uddannelsen på en nedlagt folkeskole.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi er altså nogle, som er rimeligt hårdt ramt, fordi vi skal flytte igen. Jeg skal hele tiden bruge energi på at sætte mig ind i, hvordan jeg skal komme i skole om morgenen. Skiftet fra Skårup til Odense har fordoblet min transporttid, og hvor lang tid det så tager ud til Humlehaveskolen, har jeg endnu ikke fået undersøgt", siger Mia Knudsen til folkeskolen.dk.

Årsagen til at Odense ikke har nok plads er dels, at der kommer en større gruppe studerende fra Skårup Seminarium og dels, at Odense Kommune har besluttet at inddrage en del af læreruddannelsens lokaler og bruge den til at udvide naboskolen Provstegaardsskolen. Om fire år står et nyt stor campus klar, men indtil dag har studerende og undervisere et problem.

Svært at have fokus på studiet

Mia Knudsen læser på tredje årgang af læreruddannelsen med matematik og samfundsfag som linjefag.

"Vi er jo rimeligt hårdt presset i forvejen. Der er rigeligt at lave på uddannelsen. Men al uvisheden gør, at det er svært at have fokus på mit studie hele tiden".

Hun frygter også for, hvad der vil ske med studiemiljøet.

"På Skårup havde vi et rigtigt godt miljø. Det er svært at bygge op igen, hver gang man flytter. Her på UC Lillebælt føler jeg bare, at vi er brikker, der bliver flyttet rundt med. Jeg synes ikke, at en læreruddannelse burde være sådan. Der bliver ikke skabt det rum, der skal til for at blive en god lærer".

Direktionen i professionshøjskole UC Lillebælt arbejder i øjeblikket med at finde en løsning til de studerende. Der er tale om enten at sætte barakker op eller at flytte de studerende ud på Humlehaveskolen, som bliver nedlagt til sommer.

Uddannelseschefen på Odense Læreruddannelse kan godt forstå de studerendes frustrationer.

"Det her er en situation, vi står i, fordi lærerprofessionen ikke længere har sin egen uddannelse alene. Det er en helt anden styreform, når man ligger i en professionshøjskole. Før var uddannelserne hver deres lille kongerige, hvor man kunne lulle sig i søvn, hvis det var det, man ville. Sådan er det ikke længere. På længere sigt er jeg sikker på, at det bliver en god løsning med et stort campus, og professionshøjskolen er klart en styrkelse. Men ulempen her er lige nu, at der desværre er nogle studerende, der kommer i klemme", siger uddannelseschef Niels Grønbeck Nielsen.

Powered by Labrador CMS