Debat
0   276

Svar til Michael Wahl Andersen

Svar til Michael Wahl Andersen

Frem for at tage skolens arbejde så alvorligt, at undervisningen i hvert af skolens fag som en selvfølge må være et mål i sig selv, vil Michael Wahl Andersen (Folkeskolen nummer 1-2) i kompagniskab med ikke så få andre nedbryde fagene for i et udtværet tværfagligt sammenrod at danne idealet af, hvad han og andre kalder et helt menneske. Til det formål konstruerer man så en abstraktion af en skoleelev, der ikke må stilles over for nogen abstraktion i en undervisningssituation. Alt sammen for at kunne praktisere udelthedens ensgørelsesproces. Abstraktioner gøres til formålet til virkelighedsfjernhed, fordi abstraktioner i undervisningen har det med at skille bogligt stærke fra svage. Hermed må Michael Wahl Andersen acceptere en total udvanding af faget matematik, om end han ønsker at bibeholde betegnelsen matematik som en falsk varebetegnelse. Eleverne skal altså præsenteres for faget matematik, der i virkeligheden slet ikke er matematik. Og dette og lignende andet tilrettelagt bedrag skal fremme udviklingen af en særlig form for aktive samfundsborgere og hele mennesker, der kan gennemskue matematiske modeller. Ak ja. Pædagogikkens veje er i sandhed uransagelige.

Vagn Madsen

Artiklen fortsætter under banneret

Brønderslev


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen