0   184

Lærere kan hjælpe overvægtige

BørneVægtsCentret i København er et kommunalt rådgivningscenter for svært overvægtige børn og unge og deres familier. På centret arbejder blandt andre kost- og motionsvejleder Louise Bay Nielsen. Hun vil gerne have, at lærere engagerer sig i arbejdet med at hjælpe elever, der er svært overvægtige.

Hvorfor skal lærere gå ind i det arbejde?

Artiklen fortsætter under banneret

»Læreren har ofte en tættere kontakt til eleverne end både sundhedsplejerskerne og lægerne og har derfor god mulighed for at tale med den svært overvægtige og forældrene om muligheden for at få hjælp. Derfor ser vi lærerne som gode sparringspartnere i forhold til rekrutteringen af børnene og de unge«.

Hvordan forestiller du dig, det skal foregå?

»Ved at lærerne tager kontakt til sundhedsplejersken og lader vedkommende henvise den overvægtige til os. Lærerne kan også henvise direkte til os, hvis de har talt med familien først og fået dens accept. Og endelig kan lærerne oplyse forældre om, at de selv er velkomne til at kontakte os«.

Hvor mange elever i skolerne har brug for hjælp?

»Fra vores fem distrikter - Valby, Nørrebro, Vesterbro, Amager og Bispebjerg - ved vi, at små tusind børn og unge i alderen 8-15 år er svært overvægtige«.

Hvor mange skoler skal deltage?

»Alle skoler i de fem distrikter, som vi dækker, er blevet informeret om vores tilbud og deres mulighed for at henvise børn og unge til os«.

BørneVægtsCentret tilbyder telefonrådgivning fra klokken 8.00-10.00 hver onsdag. Læs mere på folkesundhed.kk

kac@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
799 andre er allerede tilmeldt