Debat
0   206

Hvad gør vi?

3F havde for nylig en annonce med teksten: »Hvorfor er vores børn ikke bedre til at læse, når det er viden, vi skal leve af?« Som medlem af DLF er jeg provokeret. Nogle danske elever læser dårligt, fordi hverken samfundet omkring skolen eller pædagogiske forskere vil forstå, at skole og undervisning ikke kan løse alle problemer.

Nu skal en stor del af elever med særlige vanskeligheder ind i normalklasser, hvor elevtallet samtidig generelt øges. Skolens niveau skal hæves mod top 5. Skolens udgifter sænkes. Lærerne skal løbe hurtigere. Kommunikation til forældre og samfund øges. Skolernes resultater skal offentliggøres. Skolens ledere får reduceret deres økonomiske muligheder og muligheder for kontakt med lærerne. Nye lærerstuderende skal primært være selvstuderende. Intet hænger sammen!

Artiklen fortsætter under banneret

Dansk pædagogisk forskning koncentreres omkring skolens organisation. Det er ikke samfundet skyld eller individuelle forskelligheder, men kun skolens og lærernes ansvar og svigt, når en elev ikke fungerer.

Naturligvis skal skolen og lærerne være fremme i skoene - og det vil man!

Problemerne løses ikke ved kun at fokusere på skolernes og lærernes måder at organisere sig og takle problemerne på.

Man skal længere ud til de muligheder, det omgivende samfund tilbyder, og længere ind til den enkelte elevs medfødte og opvækstbetingede muligheder.

Folkeskolens redaktionelle politik betyder desværre, at det ikke er muligt at angive aktuelle bøger og artikler, der dokumenterer ovenstående påstande.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ