Pisa Etnisk
0   329

Troels Lund: Det er uacceptabelt

Undervisningsminister Troels Lund finder det uacceptabelt, at 38 procent af de tosprogede elever går ud af skolen med så ringe læsefærdigheder, at de får svært ved at gennemføre en ungdomsuddannelse. Han vil derfor fremlægge en handlingsplan i slutningen af april, der skal »knække kurven«, som han siger. Han vil på nuværende tidspunkt ikke afsløre, hvad indholdet i planen bliver, men siger dog, at en kerne i det bliver et tæt samarbejde mellem ministerium og de kommuner, der har høj koncentration af tosprogede elever.

Niels Egelund, der er leder af Pisa i Danmark, mener, at der ikke har været gjort nok for at hæve niveauet for elever med anden etnisk baggrund, og at den nye undersøgelse må give anledning til at intensivere indsatsen. Han tror, politikerne med fordel kan vende blikket mod København, når de skal finde løsninger.

Artiklen fortsætter under banneret

»I Pisa København i 2004 og 2007 så vi et løft. Det tyder på, at noget af det, man har gjort i København, har været godt«, siger Niels Egelund og peger på, at København har satset på at give mange lærere efteruddannelse i dansk som andetsprog, og at København har etableret sprogcentre på skolerne.

mbt@dlf.org, cgr@dlf.org, jvo@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ