0   99

Dengang

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Artiklen fortsætter under banneret

Mange problemer for vor skole i det nye år

Endnu engang er det nødvendigt ved årsskiftet at beklage, at der kun i meget ringe omfang har kunnet stilles byggematerialer til rådighed for skolebyggeri.

Skoleforholdene er mange, mange steder fortvivlende. Pladsmangelen lægger alvorlige hindringer i vejen for en forsvarlig skoleundervisning og hindrer gennemførelsen af skolereformen af 1937.

Tiden må nu være inde til, at den store interesse, der fra alle sider vises skolen, giver sig praktiske udslag ved frigivelse af skolebyggeriet.

Det stemmer meget dårligt med denne store skoleinteresse, at et elefanthus i Zoologisk Have i Ålborg ved tildeling af byggematerialer går forud for absolut nødvendige klasselokaler.

Folkeskolen nummer 1

januar 1950

For 25 år siden

Ud af skolen - og hvad så?

Arbejdsløshedens grå spøgelse er rykket skolen faretruende nær. Tusinder af vore elever vil til sommer stå i en perspektivløs uddannelses- og beskæftigelsessituation, som ingen - allermindst de helt unge - indtil for et års tid siden har kunnet drømme om. Med afmatningen inden for produktionen og med adgangsbegrænsning til højere uddannelser og personalenedskæring på offentlige områder, må det frygtes, at mange unge vil komme til at opleve deres overgang til det arbejdende samfund uden for skolen som numre i arbejdsløshedsstatistikken med alt hvad det indebærer af økonomisk afsavn og menneskelig frustration. Der vil igen blive tale om årgange, der 'snublede i starten', hvis ikke alle positive kræfter sættes ind på at afværge en situation, der for de ganske unge med deres forventninger til fremtiden og uden nogen erfaringsbaggrund at møde det totalt ændrede perspektiv med, vil blive den dårligst tænkelige indgang til voksenlivet.

Folkeskolen nummer 4

januar 1975


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet