Anmeldelse Skønlitteratur
0   274

Diget

Diget

Fakta


Titel
Diget

Forfatter
Teddy Vork

ISBN
9788758808987

Pris
148 kroner

Sider
185 sider

Type
Bog

Forlag
Tellerup

Uden at være en gyser i genrens sædvanlige forstand får romanen "Diget" alligevel de små hår til at rejse sig og hjertet til at stå stille på læseren - særligt i romanens første kapitler.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi befinder os i middelalderen, hvor overtro og en yderst puritansk levevis præger det vestjyske samfund omkring Ribe. Diget ud til vadehavet holder det truende Vesterhav på betryggende afstand - og så alligevel ikke! For at mildne guderne og slippe for oversvømmelser må der hvert syvende år ofres en dreng til diget. Knud, der er romanens hovedperson, bliver på dramatisk vis udvalgt og spærret inde i det kulsorte mørke hulrum i diget for, som sine forgængere, langsomt at dø af sult og mangel på ilt.

I mørket truer genfærdene og ånderne, som Knud kender alt for godt fra de sagn og myter, han er vokset op med, og som nu fylder hans hoved med uhyggelige stemmer og angst, angst, angst! Beskrivelserne er isnende - for er det virkelighed eller fantasi?

Knud er indespærret i tre dage, men redder sig selv ud, blandt andet ved hjælp af knogler fra "sine forgængere", som han kan bruge som redskaber. Han vender hjem til familien, men hvordan romanen slutter, skal ikke afsløres her - læs selv.

Bogen er velskrevet, og særligt måden, hvorpå de gamle sagn og myter danner grundlag for fortællingen, er interessant. Den er et godt bud på et "historisk gys" til de ældste læsere i folkeskolen (og voksne!) og i særdeleshed til dem, som kræver spænding fra første side.

Forfatteren er desuden kendt for novellesamlingen "Hvor skyggen falder".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.265 andre er allerede tilmeldt