Anmeldelse Historie
0   113

Vidste du det?

Vidste du det?

Fakta


Titel
Vidste du det?

Forfatter
Claus Butterschøn, Stine Grynberg, Olaf Ries

ISBN
9788723038197

Pris
215 kroner

Sider
172 sider

Type
Bog

Forlag
Alinea

Hvad er vigtigt, hvad er mindre væsentligt, og hvad kan helt undværes? Udvælgelsen af historisk stof til undervisningsbrug er et følsomt emne med mange fornuftige argumenter. Men der er valg, som skal tages, og dét findes der heldigvis råd for - og hjælp til; nemlig i form af habile lærebogsmaterialer, heriblandt serien "Ind i historien". 

Artiklen fortsætter under banneret

Som nyeste skud på stammen har Alinea udgivet opslagsbogen "Vidste du det?", som er målrettet udskolingen og som, ifølge forlaget, er "oplagt i arbejdet frem mod historieprøven". Uden indledning (men med en meget fint formuleret bagside, som forklarer bogens ærinde) udredes vanskelige ord og fortidige begreber. Ikke i historisk kronologisk rækkefølge, men alfabetisk opstillet: A for Adel, Afladshandel, Andelsbevægelsen, Arbejderbevægelsen og Arkæologi. Der er afsat én til to sider til hvert "opslag", og afsnittene er både overskuelige og konsekvente i deres opsætning. Det er lykkedes at få samlet en hel del information på relativt lidt plads og samtidig føre de fleste punktnedslag op til nutidige forhold. Perspektiveringen er i det hele taget gennemført og optræder på hver side som gult indrammet og med overskriften "Vidste du, at ...?" jævnfør bogens titel.

Det er ikke en bog, man investerer i for at sikre sig en udførlig og detaljeret oversigt over Danmarkshistorien. Hertil er der simpelthen for få sider og et for snævert udvalg i indholdsfortegnelsen. Omvendt er det netop materialets styrke: At det drister sig til at understrege få, men betydelige anliggender og samtidig er i stand til at favne den vigtige sammenhængsforståelse.

Og sådan profilerer opslagsbogen "Vidste du det?" sig på markedet som et nyt og frisk bud på, hvordan historie også kan gøres.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.569 andre er allerede tilmeldt