Anmeldelse

Vidste du det?

Vidste du det?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad er vigtigt, hvad er mindre væsentligt, og hvad kan helt undværes? Udvælgelsen af historisk stof til undervisningsbrug er et følsomt emne med mange fornuftige argumenter. Men der er valg, som skal tages, og dét findes der heldigvis råd for - og hjælp til; nemlig i form af habile lærebogsmaterialer, heriblandt serien "Ind i historien". 

Fakta:

Titel: Vidste du det?

Forfatter: Claus Butterschøn, Stine Grynberg, Olaf Ries

ISBN: 9788723038197

Pris: 215 kroner

Sider: 172 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea

Som nyeste skud på stammen har Alinea udgivet opslagsbogen "Vidste du det?", som er målrettet udskolingen og som, ifølge forlaget, er "oplagt i arbejdet frem mod historieprøven". Uden indledning (men med en meget fint formuleret bagside, som forklarer bogens ærinde) udredes vanskelige ord og fortidige begreber. Ikke i historisk kronologisk rækkefølge, men alfabetisk opstillet: A for Adel, Afladshandel, Andelsbevægelsen, Arbejderbevægelsen og Arkæologi. Der er afsat én til to sider til hvert "opslag", og afsnittene er både overskuelige og konsekvente i deres opsætning. Det er lykkedes at få samlet en hel del information på relativt lidt plads og samtidig føre de fleste punktnedslag op til nutidige forhold. Perspektiveringen er i det hele taget gennemført og optræder på hver side som gult indrammet og med overskriften "Vidste du, at ...?" jævnfør bogens titel.

Det er ikke en bog, man investerer i for at sikre sig en udførlig og detaljeret oversigt over Danmarkshistorien. Hertil er der simpelthen for få sider og et for snævert udvalg i indholdsfortegnelsen. Omvendt er det netop materialets styrke: At det drister sig til at understrege få, men betydelige anliggender og samtidig er i stand til at favne den vigtige sammenhængsforståelse.

Og sådan profilerer opslagsbogen "Vidste du det?" sig på markedet som et nyt og frisk bud på, hvordan historie også kan gøres.

Powered by Labrador CMS