0   89

Århundredets PÆDAGOG

Fagbladet Børn & Unge sluttede 1999 af med at udnævne lektor Stig Brostrøm til en suveræn vinder af en konkurrence om at blive 'århundredets pædagog'.

Hele syv af bladets over 63.000 læsere pegede på Stig Brostrøm, der er lektor ved Institut for Småbørnspædagogik på Danmarks Lærerhøjskole.

Artiklen fortsætter under banneret

Dermed fik han alene næsten lige så mange stemmer, som de to, der må tage til takke med en delt andenplads, fik tilsammen. Forsker Erik Sigsgaard fra Højvangseminariet og manden bag Summerhill-skolen, A.S. Neill, fik hver fire stemmer.

Stig Brostrøm lød dog ikke umiddelbart begejstret, da Børn & Unge gjorde ham bekendt med den overvældende sejr.

'Lav nu ikke et stort nummer ud af det. Alt det med 'århundredets bedste'' dit og dat bryder jeg mig i det hele taget ikke om. Men selvfølgelig er jeg da glad for, at nogen synes, at jeg har gjort en forskel', siger han beskedent på en af de tre sider, som pædagogernes fagblad bruger på at omtale resultatet af konkurrencen.

Stig Brostrøm scorer hverken penge, titel eller anden ydre hæder på sin førsteplads i afstemningen, hvor han blandt andre henviste Jørgen Clevin, Rudolf Steiner og Bamse fra tv til sekundære placeringer.

'Til gengæld kan han glæde sig over den respekt, der kommer til udtryk i de begrundelser, læserne har givet for valget af netop ham', hedder det i Børn & Unge.

I alt blev der afgivet 53 stemmer, som fordelte sig på 30 kandidater, hvoraf de 23 er danske.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet