Tvind inviterede forgæves

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tvind-koncernen har ikke haft meget held af at invitere alle landets folkeskoler og gymnasier til i januar måned at deltage i et Tvind-udviklet undervisningsprojekt kaldet 'Startskud til et nyt årtusinde'.

Kun 28 skoler tilmeldte sig projektet, og de er alle en del af Tvind-koncernen. Ingen andre skoler har ønsket at være med, fremgår det af deltagerlisten.

Det er 'samarbejdende efterskoler og friskoler med tilknytning til Tvind', som ifølge invitationen på Internettet har taget initiativ til projektet, hvor deltagelsen koster 200 kroner for hver elev.

Det er første gang, at Tvind offentligt reklamerer for og inviterer til sine aktiviteter, og det sker samtidig med, at koncernen - ligeledes på Internettet - for første gang inviterer også ikke Tvind-folk til en stor klassisk koncert med plads til 2.500 tilhørere i Dronning Margrethe Hallen i Fredericia den 15. januar.

Her gøres i pauserne reklame for Tvinds skoler, hvoraf 20 i efteråret 1999 blev frataget statsgodkendelse og -tilskud, og yderligere 11 ventes at følge efter i denne måned.

De to initiativer hænger tæt sammen, fordi deltagelse i koncerten ifølge undervisningsplanen er en del af undervisningsprojektet. Tvinds husholdningsskoler skal lave maden til koncertens gæster, mens eleverne fra de øvrige skoler i lighed med de seneste 15 års lukkede Tvind-koncerter skal udføre det meste af det praktiske arbejde ved arrangementet.

Tvinds kunstforening står som arrangør af koncerten, og foreningens formand, Bodil Ross Sørensen, er samtidig den person, der har ansvaret for Tvinds skoledrift i Danmark.

På en ny og omfattende engelsk hjemmeside advares imod Tvind, og siden indeholder links til Tvinds mange forskellige grene. Adressen er www.tvind.freeserve.co.uk.