Lærerne siger ja til OK-11

Lærerne har sagt ja til det kommunale overenskomstresultat. Kun halvdelen af dem valgte at stemme om OK-11. Stemmeprocenten er på 50,4. Det svarer til, at 30.482 har afgivet deres kryds ved den elektroniske afstemning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Resultatet er meget tydeligt, da 27.959 medlemmer har stemt ja og kun 2.523 stemte nej til det kommunale overenskomstresultat.

Det er første gang DLF har benyttet elektronisk valg ved en afstemning.

»Stemmeprocenten er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, men der har været vigende deltagelse i urafstemninger«, siger Per Sand Pedersen, der er formand for organisations- og arbejdsmiljøudvalget.

Han tror dog ikke, at den lave stemmeprocent skyldes den elektroniske afstemningsform.

»Det er indholdsdelen i OK, der har afholdt nogle fra at stemme, tror jeg. Der findes nok en række medlemmer, der egentlig ønsker at stemme nej, men lader være. Fordi de ikke tror på, at de får mere ud af det i forligsinstitutionen«, siger Per Sand Pedersen.