0   144

Fem mål for Det digitale Danmark

Mere gang i handel på Internettet, bedre offentlig service, demokratiske og attraktive Internettilbud til alle borgere, førnævnte livslang læring for alle og etablering af to 'IT-fyrtårne', et i Nordjylland og et i Ørestaden, er de konkrete mål for 'Det digitale Danmark'.

Uddannelsesområdet får de mest præcise anbefalinger med på vejen. Amtscentrene for undervisning skal styrkes, så de kan give bedre IT-support til grundskolerne og vejlede lærerne om integration af IT i undervisningen. Alle skoler skal have en IT-vejleder, og alle lærere skal tilbydes en hjemme-pc med Internetadgang, som de dog delvis selv skal betale enten som løntræk eller gennem efteruddannelse. Og så skal engelsk integreres i alle fag lige fra børnehaveklassen. Alt sammen er formuleret i rapporten 'Det digitale Danmark' som kan hentes på adressen: www.detdigitaledanmark.dk.

Artiklen fortsætter under banneret

Desværre kan der være langt fra vision til handling, hvilket også er tilfældet for DDD-satsning på skoleområdet. I december blot en uge efter DDD-publicering kom den politiske redegørelse, som skulle føre ideerne ud i livet. Her kunne man konstatere, at en række af de folkeskolerelaterede initiativer er sat på venteposition, herunder blandt andet bedre Internetadgang til eleverne, pc-ordning til lærerne og udvikling af digitale undervisningsmidler. Her på redaktionen følger vi udviklingen med håb om, at folkeskolen også får den centrale plads i det nye samfund, som er nødvendig, hvis visionen skal hænge sammen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet