AKT
0   271

»Jeg savner lidt at gå i klassen«

Maya går i skole på Rastepladsen fire timer dagligt. Egentlig går hun i 6. klasse, men det er fire måneder siden, hun var i sin klasse.

»Først kaldte drengene mig alt muligt, og bagefter skændtes jeg med pigerne på Facebook. Vi skrev grimt til hinanden, men jeg kan ikke huske hvorfor. Jeg skiftede skole for halvandet år siden på grund af mobning. Dengang løb jeg hjem hver dag fra skole«, fortæller Maya.

Artiklen fortsætter under banneret

»Min lærer her på skolen har taget sig meget af det og har talt med klassen. Jeg savner lidt at gå i klassen. Jeg ville godt kunne lide at gå i skole, hvis jeg ikke var uvenner med dem i klassen. Jeg har heller ikke lyst til at skifte skole igen«.

»Forleden kom to piger fra klassen over for at besøge mig. Jeg troede, jeg var uvenner med den ene, men hun begyndte at snakke. Det var lidt akavet«, siger Maya.

Mayas far fortæller, at hun har nogle problemer med det sociale.

»Det er en trist situation. Selvfølgelig er hun ikke selv uskyldig, men det er heller ikke kun hendes skyld. Hun flyttede skole tidligere, men problemet flyttede med. Jeg synes ikke bare, at hun skal flytte skole igen. Ude i hverdagen er vi vant til at se problemer i øjnene«, siger Erik Pedersen, Mayas far.

»Her har de grebet fat i noget, og vi taler også med Familiehuset i Ribe. Men hun murer sig inde. Det er noget forbandet noget, hun er kommet ind i«.

På Rastepladsen ved de, at de bevæger sig på en knivsæg med Maya.

»Hvis hun trækker sig, så trækker hun sygekortet og bliver hjemme under dynen. Her har vi en glad pige, der laver noget skolearbejde, så vi har aftalt, at hun kommer her i en periode. Men det må ikke gro fast«, siger AKT-lærer Jørgen Møller.

Han fortæller, at AKT-teamet i kommunen samarbejder med dem og med familien, ligesom der er en psykolog med. |


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.462 andre er allerede tilmeldt