0   150

Det digitale Danmark

På trods af, at vi nu står i det nye årtusinde, vil vi i årtusindets første NETopNU dvæle ved nogle nyheder fra de forrige årtusinde. Mest af alt fordi disse nyheder er en indikator på det, som venter os i dette runde år 2000.

'Det digitale Danmark' er et IT-politisk oplæg, som kom i november 1999. Det er et strategisk oplæg fra Forskningsministeriet udarbejdet af blandt andre Lone Dybkjær og har til hensigt at fremme opmærksomheden på implementering af IT i vores samfund. Enkelte har givet udsagn om, at 'Det digitale Danmark' danner basis for en ny samfundsmodel. En samfundsmodel, der tager udgangspunkt i menneskeligt relaterede netværker - netværkssamfundet. Umiddelbart har menneskeligt relaterede netværker ikke meget med teknologi at gøre, det er blot et naturligt udgangspunkt for enhver kommunikation mennesker imellem. Der tales om en overgang fra - eller måske snarere en forædling af - informationssamfundet, som vi dårligt har vænnet os helt til at begribe og agere i. Men en teleliberalisering, massive IT-investeringer i IT-infrastruktur, computerordninger med mere har i højere grad givet den enkelte mulighed for at brede sine personlige relationer via netværker. Det er disse elektroniske netværker, som er rygsøjlen i 'Det digitale Danmark', men struktur gør det ikke alene, hvorfor netop vi som individer spiller en stor rolle i den nye samfundsorden.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvorvidt skoleområdet tager del i denne omstrukturering, afhænger i stor udstrækning af blandt andet kommunale bevillinger, sektornetudbredelse og efteruddannelsestiltag. Nogle kommuner er på forkant med denne udvikling, andre er bagud. Derfor er et af 'Det digitale Danmark's fokuspunkter netop livslang læring for alle. Danskeren skal udrustes med relevante kompetencer for at kunne spille sin rolle i netværkssamfundet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet