Debat

Racisme, fremmedhad og hykleri

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter Kongressen 99 deltog DLF i det ellers udmærkede arrangement, der ved hjælp af et fakkeltog ville mindes 'Krystalnatten'. Den nat, hvor hundredevis af jøder i Tyskland fik smadret deres butiksruder af den eneste årsag, at de var jøder. Det, der fik mig til at studse en ekstra gang, var naturligvis ikke, at DLF deltog i arrangementet, men det, at man valgte at deltage sammen med grupper, der er tæt knyttet til det autonome miljø. Det selv samme miljø, der stod bag smadringen af uskyldige butiksejeres vinduer på Nørrebrogade i København en søndag nat.

I sit svar til Lars Prier i Folkeskolen nummer 50-52/1999 berører Anni Herfort underligt nok ikke denne form for ekstremisme, terror og udemokratisk adfærd.

Jeg mener, at deltagelse i nogen former for arrangementer, hvor autonome grupper deltager, betyder, at man ikke tager afstand fra disse. Når dette gør sig gældende, da kan DLF på ingen måde slå sig for brystet og påberåbe sig kamp mod ekstremisme, uden dette lyder hult og hyklerisk.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg er helt sikker på, at DLF ikke havde agtet at deltage, hvis det havde været ekstremister fra den modsatte fløj.

Pernille Rubin

København

Powered by Labrador CMS