Debat
0   283

Racisme, fremmedhad og hykleri

Efter Kongressen 99 deltog DLF i det ellers udmærkede arrangement, der ved hjælp af et fakkeltog ville mindes 'Krystalnatten'. Den nat, hvor hundredevis af jøder i Tyskland fik smadret deres butiksruder af den eneste årsag, at de var jøder. Det, der fik mig til at studse en ekstra gang, var naturligvis ikke, at DLF deltog i arrangementet, men det, at man valgte at deltage sammen med grupper, der er tæt knyttet til det autonome miljø. Det selv samme miljø, der stod bag smadringen af uskyldige butiksejeres vinduer på Nørrebrogade i København en søndag nat.

I sit svar til Lars Prier i Folkeskolen nummer 50-52/1999 berører Anni Herfort underligt nok ikke denne form for ekstremisme, terror og udemokratisk adfærd.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg mener, at deltagelse i nogen former for arrangementer, hvor autonome grupper deltager, betyder, at man ikke tager afstand fra disse. Når dette gør sig gældende, da kan DLF på ingen måde slå sig for brystet og påberåbe sig kamp mod ekstremisme, uden dette lyder hult og hyklerisk.

Jeg er helt sikker på, at DLF ikke havde agtet at deltage, hvis det havde været ekstremister fra den modsatte fløj.

Pernille Rubin

København


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ