Debat

Talmesteren og DLF

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange pensionister har i de seneste år undret og ærgret sig over den ringe regulering af pensionen. Det har talmesteren H.E. Scharla Nielsen tilsyneladende en del af forklaringen på. Såfremt han har ret, gælder den forkerte regulering vel ikke kun pensionerne, men også de tjenestemandslønninger, som pensionerne har været baseret på i den samme årrække. Vil DLF foretage sig noget for at få satsreguleringerne undersøgt nærmere?

Og selvom det jo nok vil vise sig, at vi ikke kan forvente at få de penge udbetalt, som vi er gået glip af, må det vel kunne forventes, at satsreguleringerne bringes ajour, så fremtidige udbetalinger bliver korrekte? Vil DLF arbejde på det?

I øvrigt vil jeg gerne opfordre så mange som muligt til at hente Scharla Nielsens redegørelse på Internettet: http://www.ror.dk/scharla-sagen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Aase Lykkebo

Helsingør

Svar

Det spørgsmål, H.E. Scharla Nielsen har rejst, er meget komplekst og bliver nu behandlet ved domstolene. Foreningen vil følge sagen nøje, men umiddelbart vil en dom, der giver H.E. Scharla Nielsen medhold, ikke nødvendigvis have betydning for reguleringen af tjenestemandspensionerne. Det har sammenhæng med, at satsreguleringsordningen blandt andet vedrører reguleringen af sociale ydelser, herunder folkepensionen, hvorimod tjenestemandspensionerne reguleres efter en reguleringsordning, der er aftalt mellem parterne - altså mellem Finansministeriet og Centralorganisationernes Fællesudvalg. Og denne reguleringsordning adskiller sig fra den måde, satsreguleringen beregnes på. Som nævnt vil foreningen dog følge den rejste sag med henblik på at kunne imødegå eventuelle følgevirkninger for tjenestemandssystemet.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF