Debat
0   319

Talmesteren og DLF

Mange pensionister har i de seneste år undret og ærgret sig over den ringe regulering af pensionen. Det har talmesteren H.E. Scharla Nielsen tilsyneladende en del af forklaringen på. Såfremt han har ret, gælder den forkerte regulering vel ikke kun pensionerne, men også de tjenestemandslønninger, som pensionerne har været baseret på i den samme årrække. Vil DLF foretage sig noget for at få satsreguleringerne undersøgt nærmere?

Og selvom det jo nok vil vise sig, at vi ikke kan forvente at få de penge udbetalt, som vi er gået glip af, må det vel kunne forventes, at satsreguleringerne bringes ajour, så fremtidige udbetalinger bliver korrekte? Vil DLF arbejde på det?

Artiklen fortsætter under banneret

I øvrigt vil jeg gerne opfordre så mange som muligt til at hente Scharla Nielsens redegørelse på Internettet: www.ror.dk/scharla-sagen.

Aase Lykkebo

Helsingør

Svar

Det spørgsmål, H.E. Scharla Nielsen har rejst, er meget komplekst og bliver nu behandlet ved domstolene. Foreningen vil følge sagen nøje, men umiddelbart vil en dom, der giver H.E. Scharla Nielsen medhold, ikke nødvendigvis have betydning for reguleringen af tjenestemandspensionerne. Det har sammenhæng med, at satsreguleringsordningen blandt andet vedrører reguleringen af sociale ydelser, herunder folkepensionen, hvorimod tjenestemandspensionerne reguleres efter en reguleringsordning, der er aftalt mellem parterne - altså mellem Finansministeriet og Centralorganisationernes Fællesudvalg. Og denne reguleringsordning adskiller sig fra den måde, satsreguleringen beregnes på. Som nævnt vil foreningen dog følge den rejste sag med henblik på at kunne imødegå eventuelle følgevirkninger for tjenestemandssystemet.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ