Ernst Christiansen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ernst Christiansen, tidligere skoleinspektør ved Sct. Jørgens Skole, Roskilde, døde den 25. februar.

Ernst fik efter lærereksamen ansættelse i Roskilde Kommune og flyttede i 1958 til den nybyggede Sct. Jørgens Skole. Her blev han i 1965 skoleinspektør og virkede som sådan til 1993, kun afbrudt af to år som lektor på Holbæk Seminarium.

Ernst skabte begrebet rummelighed, før det blev moderne. Sct. Jørgens Skole fik plads til både lige og skæve elever. Det gjaldt også for personalet. Skolen blev beriget med en menneskelig mangfoldighed, som var - og stadig er - et af dens kendetegn.

Ernst var banebrydende, når det gjaldt skoleudvikling. Han var ikke bange for at træde nye veje og lagde gerne - ofte med stor fryd - ryg til kritik ovenfra. Han skabte plads til den enkelte elev og den enkelte lærer og sørgede for, at mange forhindringer i lærernes arbejde blev fjernet. Resultatet var en skole, hvor de ansatte trivedes og blev. Ligesom Ernst selv!

Lærere fra Sct. Jørgens Skole, Lars Kruse