Debat
0   355

Sex med Westrup

I Folkeskolen nummer 49/1999, har Annette Westrup anmeldt fire bøger i serien 'Verdener mødes' skrevet af undertegnede (sammen med Kim Boye Holt). Hver bog har fokus på en indvandrer eller flygtning i alderen 12-14 år.

Westrup kan ikke lide bøgerne, hvis hovedpersoner er for artige og pæne. Det er selvfølgelig helt fint, at Westrup ikke kan lide bøgerne. Men artige? Og pæne? Det betyder vistnok i det westrupske univers, at børnene passer deres skole, og i forlængelse heraf har de 'desværre?' ikke begået overfald. For en ordens skyld og for den forudsætningsløse læser af anmeldelser: I både brødtekst og faktuelle bokse (som Westrup kalder rubrikker) er der fokus på kontroversielle spørgsmål (lejrskole, kvindeundertrykkelse, tørklæde) og diskussion af samme. 

Artiklen fortsætter under banneret

Westrups indvendinger har imidlertid fået os til at overveje følgende: De fire næste bøger i serien bør lægge sig på niveau med formiddagsbladene og tegne et eksotisk billede af 'de fremmede'. Vi overvejer blandt andet at finde en 13-årig Vollsmose-dreng med 13 røveriske overfald på samvittigheden og herudfra give et virkelighedsnært og generelt billede af etniske minoriteters situation i Danmark. Og vi overvejer at skrive pik og patter samt fortælle perkervitser på minimum hvert andet opslag. Så vil vi da sammen med Westrup være på vej mod verdensrevolutionen.

Blot en enkelt faktuel ting: Westrup mener i sin anmeldelse, at vi fordømmer kvindelig omskæring (i modsætning til Westrup dømmer vi nu ikke nogen), mens vi ikke anfægter omskæring af drenge. Westrup, der har beskæftiget sig en del med seksualitet, ved nu nok, hvorfor kvindelig omskæring er mere relevant at beskæftige sig med, hvis hun tænker sig længe og grundigt om. Kvindelig omskæring kan være invaliderende seksuelt, mens omskæring af drenge for stort set alles vedkommende udelukkende er forbundet med umiddelbar smerte.

Eksemplet med omskæring giver et udmærket indblik i, hvor seriøst Westrup tager sin rolle som anmelder. Spørgsmålet er, om andre også synes det?

Peter Bejder

Kim Boye Holt

forfattere til 'Verdener mødes'


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ