0   248

Om igen med helhedsskole

Partier begynder forfra med at formulere helhedsskoleforsøg

Ved et møde mellem partierne bag folkeskoleloven lige før jul enedes politikerne om at viske tavlen ren i den forstand, at finanslovsforligets halvanden side om forsøg med helhedsskole er væk. Tilbage står dog stadig de 350 millioner kroner til forsøg med helhedsskole og beslutningen om, at det er samtlige forligspartier bag folkeskoleloven, som skal enes om de nærmere kriterier for at få del i millionerne.

Venstre og Kristeligt Folkeparti, som ikke var med i finanslovsforliget, var nemlig lige efter forliget klar til at blokere for helhedsskoleplanerne i protest mod, at børnene skulle tilbringe flere timer på skolen og dermed få mindre tid sammen med familien. Men finanslovsparterne understregede, at det aldrig har været hensigten at holde børnene i skole fra klokken 8 til 17, og ved et møde hos undervisningsminister Margrethe Vestager enedes man altså om at viske tavlen ren, så formuleringerne fra finanslovsforliget er væk, men ordet helhedsskole står tilbage.

Artiklen fortsætter under banneret

'Undervisningsministeriet skal indkalde os til møde igen, hvor vi skal formulere et papir, men det ligger fast, at pengene skal bruges til forsøg med helhedsskole', siger uddannelsespolitisk ordfører Susanne Clemensen fra Centrum-Demokraterne, der har helhedsskolen som mærkesag. Hun tilføjer, at partierne også har talt om at inddrage parterne bag 'Folkeskolen år 2000', altså foruden Undervisningsministeriet også kommunerne og Danmarks Lærerforening, når linjerne for de kommende forsøg skal lægges.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet