Det videre forløb

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I den kommende tid skal de enkelte KTO-organisationer hver for sig tage stilling til forhandlingsresultatet. Danmarks Lærerforening tager stilling til aftaleresultatet ved en urafstemning, der som noget nyt foregår sammen med de øvrige LC-organisationer.

Er mindst halvdelen af stemmerne et ja til aftaleresultatet, er det godkendt. Stemmer over halvdelen nej, er aftaleresultatet forkastet.

Hvis ja

Stemmes der ja, kan LC/foreningen underskrive aftaleresultatet. De vilkår, der er beskrevet i det foregående, er så en realitet.

Hvis nej

Stemmes der nej, bortfalder de resultater, som du har læst om på de foregående sider. Der varsles konflikt for foreningens overenskomstansatte medlemmer, ligesom det kan forventes, at Forligsinstitutionen bliver inddraget.

Tjenestemænd har ikke ret til at konflikte.

Ved eventuel konflikt

Der vil blive varslet strejke blandt nogle af foreningens overenskomstansatte medlemmer. Erklærer arbejdsgiversiden lockout på hele området, vil konflikten kunne omfatte foreningens mere end 17.000 overenskomstansatte. Hovedstyrelsen har besluttet, at overenskomstansatte medlemmer af fraktion 3 ikke vil blive omfattet af foreningens strejkevarsler.

Medlemmer, der omfattes af konflikt, vil modtage konfliktstøtte - svarende til gennemsnittet af de seneste 3 måneders løn - fra foreningen. Det gælder både for medlemmer, som foreningen varsler strejke for, og for medlemmer, som rammes af en eventuel lockout fra arbejdsgiverside.

Hvis der bliver konflikt, skal du betale konfliktkontingent fra konfliktens start. Størrelsen af dette vil afhænge af konfliktens omfang. Alle medlemmer i fraktion 1, 2 og 3, både tjenestemænd og overenskomstansatte, skal betale konfliktkontingent.