Hvornår udbetales lønstigningerne

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De generelle lønstigninger udbetales - når både arbejdsgiverne og lønmodtagerne har godkendt forliget og dermed fraskrevet sig retten til at iværksætte konflikt i forbindelse med overenskomstindgåelsen.

Udbetalingen af lønstigninger sker i forbindelse med den tidligst mulige ordinære lønudbetaling for pågældende personalegruppe. Det betyder normalt, at ændringerne skal være den arbejdsgiver, der udbetaler lønnen, i hænde inden den 10. i en måned for at komme til udbetaling den 1. i den efterfølgende måned.

Det forventes, at lønforhøjelserne kan indregnes i den løn, der udbetales 1. juli 1999.

Lønstigninger som følge af de specielle forhandlinger - omklassificeringer med videre - frigives, når den enkelte overenskomst/aftale er arbejdsgiveren i hænde. Da de fleste omklassificeringer finder sted pr. 1. april 2000, vil disse udbetalinger kunne forløbe uden problemer.