Anmeldelse

Cooperative Learning strukturer

Cooperative Learning strukturer

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De kan selvfølgelig ikke stå alene - plakaterne!

Fakta:

Titel: Cooperative Learning strukturer

ISBN: 9788723036056

Type: Plakat

Forlag: Alínea

Men har man læst og interesserer sig for samarbejdsstrukturerne beskrevet af Spencer Kagan og Jette Stenlev i bogen om Cooperative Learning, er de to nye plakatsæt faktisk meget brugbare og inspirerende for både lærere og elever. De vil hjælpe med til at holde fokus på samarbejdet i klassen og stimulere til at få alle elever aktiveret.

Netop fordi samarbejdsmønstrene er givet på forhånd, er det min erfaring, at det er forholdsvist enkelt at fylde såvel faglig som social læring ind i disse faste strukturer. Ved at hænge plakaterne op i klassen, på lærerværelset, på skolens bibliotek med mere er det muligt for både lærere og elever at se, hvordan man gør.

Man kan også "øve" strukturerne på lærerforsamlings- og  teammøder og her opleve på egen krop, hvilken fremdrift og arbejdsglæde det giver, når alle er med og engagerer sig. Jeg har prøvet, og gør man det, er man mere tilbøjelig til at huske at bruge disse strukturer i sin undervisning.

Derfor: Jo, jeg synes, at plakaterne giver mening som visuel støtte, så vi husker ikke at glemme, at den, der arbejder og er med i fællesskabet, lærer bedst!