0   151

Tag med til Kirgisien

International Teacher Association (ITA) tager i juli måned på en 12-dages-rejse til Kirgisien - og du har mulighed for at komme med. Organisationen, der startede i kølvandet på »Nej til atomvåben« i Danmark, havde dengang som hovedopgave at nedbryde fjendebilleder. I dag besøger den søsterorganisationer rundt omkring i verden for at diskutere pædagogik og undervisningsmetoder, se på skoler og snakke med lærere om deres daglige praksis.

Hvad kan lærerne få ud af at tage på sådan en tur med ITA?

Artiklen fortsætter under banneret

»De kan komme til at besøge nogle af vores venner og få et indblik i et anderledes skolesystem. Udveksle pædagogiske erfaringer og materialer. Der er både sociale aspekter i det og jo også en unik mulighed for at få lov til at se, hvordan vores kolleger andre steder i verden arbejder«.

Hvorfor er det nødvendigt at se?

»Jamen, det er det da for at få en international forståelse, som de kan bruge til at have respekt for deres kolleger rundt omkring i verden og de anderledes forhold, de arbejder under. De laver et kæmpe arbejde, er engagerede og entusiastiske. Det tror jeg, vi har rigtig meget gavn af at se«.

Hvordan kan det være, at det lige er Kirgisien?

»Vi har gennem mange år haft forbindelse til de gamle russiske randstater, og vi har fået et rigtig godt samarbejde med dem, efter at de fik lov til at lukke op for omverdenen. Vi vil gerne sætte fokus på den lærergerning, der bliver udøvet derovre på trods af deres vanskelige situation«.

Turen koster 10.000 kroner, og sidste frist for tilmelding er den 1. maj 2011. Ønsker du at deltage, kontakt da formand for ITA Jytte Jørgensen på telefon 22 97 17 40.

cde@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet