Debat
0   249

Skindet er sat til salg – er bjørnen skudt?

KL har udsendt en pjece, der handler om at effektivisere folkeskolen. Detfremgår ikke direkte, men det er dog alligevel tydeligt, at erfaringerne med mødeplanen i Vordingborg nu skal sælges til andre kommuner med ondt i økonomien.

Artiklen fortsætter under banneret

Pjecen stiller en række retoriske spørgsmål med tilhørende svar. Det ser desværre ud til, at enkelte spørgsmål er forsvundet i trykken, så de bringes hermed for fuldstændighedens skyld.

Er antallet af sygedage steget som følge af effektiviseringen?

- På udvalgte skoler er der markant flere sygedage i sammenligning med forrige skoleår, og det endda på færre lærere. Der er dog ingen grund til bekymring, da en kommende pjece fra os handler om at effektivisere sygefraværet.

Er tillidsforholdet mellem ledere, tillidsrepræsentanter og lærere svækket som følge af effektiviseringen?

- Det kan da godt være, men det er ikke vores bord. Fra pålidelig kilde erfarer vi, at fagforeningens tillidsrepræsentanter ikke altid i øjeblikket vil være med til at fremme et godt arbejdsmiljø.

Er tillidsforholdet mellem forvaltningen og lærerkredsen svækket som følge af effektiviseringen?

- Det er ganske vist. Men det tager vi os ikke af, vi skal jo videre til andre kommuner nu!

Så kære politikere, forvaltninger og skoleledere i det ganske land. Hvis I bliver tilbudt et tilsyneladende uplettet skind af en mirakelmager, så vend og drej det lige et par gange. Det kan være, at det stammer fra en anskudt bjørn.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks