Blog
0   14

Legen i Børnehaveklassen

Abonner på nyt om Dorthe B Clausen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Husker vi at skabe plads til den frie leg i Børnehaveklassen?

Jeg kan selvfølgelig kun tale for mig selv når jeg siger, at der er for lidt leg og for meget fokus på faglighed i børnehaveklassen. Vi er med tiden blevet mødt med flere krav, om hvad de små nye elever skal præsenteres for.

Jeg vil med det samme understrege, at jeg er rigtig glad for udformningen af FFM. FFM er med til at skabe tydelighed for hvilke krav/mål, der er til undervisningen i Børnehaveklassen.   Da jeg startede som børnehaveklasseleder for 24 år siden, havde jeg ikke kendskab til diverse krav og kompetencemål. Dengang var jeg også meget alene om arbejdet i Børnehaveklassen. Som tiden er gik, blev jeg nok lidt for tilbøjelig til at fordybe mig for meget i det faglige - ikke fordi det var nemmest, men fordi overgangen til ”undervisning” fik mere og mere fokus.   

Jeg har derfor været nødt til at se indad, da det er mig der har været med til at ”indskrænke” legetid i min Børnehaveklasse. Der står ingen steder i FFM at eleverne ikke må lege.  Jeg har tidligere både ”forsvaret” og ”begrundet” hvorfor mine elever havde legetid. Det gør jeg ikke mere, for eleverne har brug for legen. Et af vore mål i Børnehaveklassen, er at have fokus på den glidende overgang, dette kan legen på bedste vis medvirke til. Samtidig møder jeg ofte elever der har svært ved at tilsidesætte egne behov, i den sammenhæng oplever jeg at det hjælper at skabe plads, så eleverne igennem leg udvikler deres evne til at se og omgås andre. I mit daglige arbejde i Børnehaveklassen, har jeg meget fokus på at veksle mellem struktureret og fri leg.  

Jeg vil snart komme med eksempler på lege, som jeg benytter i min Børnehaveklasse.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
713 andre er allerede tilmeldt